Dödsverket – Dödsverket – dödsboförvaltning, Dödsbotjänster, juridisk hjälp

Vem kommer att tömma lägenheten efter dödsfallet?

0
(0)

Vem kommer att tömma lägenheten efter dödsfallet?

En persons död kan vara en av de mest traumatiska upplevelser som en person kan gå igenom. När man hanterar förlusten av en älskad person finns det vissa saker som varje familjemedlem bör förstå om hur man ska hantera situationen efteråt. Det finns inget enkelt sätt att säga detta, men när din älskade person går bort är det förmodligen dags för dem att gå vidare. Det går inte att säga när den dagen kan komma att de går bort igen eller om det kommer att ske i sömnen eller efter att de har varit sjuka. Även om de tidigare har planerat att leva sina sista dagar själva kan deras bortgång orsaka stora omvälvningar i familjen – och det kan hända att fler personer än väntat får flytta in i deras hem efteråt. Det är viktigt att förbereda dig själv och din familj på vad detta innebär så att du inte hamnar i en situation där du inte har en plan för att komma undan. Här är några saker du behöver veta när du börjar planera ditt nästa steg efter en älskad persons död.

 

Det finns ingen bestämd ordning för när du ska göra dessa saker.

## Det finns ingen bestämd ordning för när du ska göra dessa saker. Det går inte att säga hur snart döden kommer att inträffa. Du kanske får reda på det när kroppen precis har börjat förmultna eller så får du reda på det när någon du älskar inte längre är i sitt eget hem. Därför är det så viktigt att ha en plan för den omedelbara efterdyningen av dödsfallet. Det första man måste göra är att få ut kroppen ur hemmet och till en begravningsbyrå. Om kroppen fortfarande är kvar i hemmet kommer den att börja lukta och, beroende på luftfuktigheten, börja se ut som ett ruttnande kadaver. Detta kommer i bästa fall att vara mycket obehagligt och i värsta fall leda till sjukdom. Om du har någon som kan hjälpa dig vore det bäst. Om det inte finns några familjemedlemmar som kan hjälpa till måste du göra det på egen hand. Detta blir särskilt svårt om personen var äldre eller om det var någon som du brydde dig mycket om. Med det sagt är det viktigt att få ut kroppen ur hemmet så snart som möjligt.

 

Förvänta dig inte att alla ska veta omedelbart.

Det ligger i internetkulturens natur att du kommer att få många sms och telefonsamtal som frågar vad som händer och hur de kan hjälpa till. Även om det är viktigt att ge dessa människor information, tänk på att många av dem kanske inte har påverkats direkt av dödsfallet. Om dina familjemedlemmar har påverkats av dödsfallet och de omedelbara efterdyningarna kanske de inte känner samma behov av att nå ut till andra. Med det sagt bör du ändå notera vilka som har ringt och sms:at så att du kan ge dem information längre fram. Tänk på att alla inte heller kommer att kunna följa med dig till begravningsbyrån. Om du har tillgång till en bil kan du ta kroppen själv, men för många människor kommer det att vara för svårt. Om så är fallet kan du försöka ordna skjuts med en granne eller en vän.

 

Du behöver inte göra något omedelbart, men det finns saker du bör göra direkt.

Nästa sak du bör göra är att städa lägenheten. Gör dig av med alla hushållsartiklar, inklusive sängkläder, kläder och matvaror. Detta är både sanitärt och praktiskt. Det kan tyckas vara en liten sak, men det kommer att underlätta mycket när nästa person flyttar in. Samma sak gäller för de andra saker som måste göras omedelbart efter dödsfallet. Du behöver inte göra alla amorteringar, du behöver inte ta hand om alla el- och vattenförsörjningen och du behöver inte få alla räkningar betalda. Om du har tid på dig innan du måste flytta ut bör du dock ta hand om dessa saker så snart som möjligt.

 

Det finns vissa åtgärder som du bör vidta även om du bor i samma lägenhet.

Om du bor i samma lägenhet finns det vissa åtgärder du bör vidta även om du inte själv äger lägenheten. Om du bor i ett stort hyreshus kan du prata med förvaltningskontoret eller fastighetsförvaltaren om vad de ska veta när en hyresgäst avlider. Fråga dem vilken typ av protokoll som följs när en hyresgäst avlider och fråga dem om det finns något du behöver göra som du ännu inte har tänkt på. Om du bor i en mindre lägenhet kan du behöva göra några justeringar i boendesituationen. Se till att kylskåpet är välfyllt med matvaror och att frysen är fullpackad. Se till att det finns mycket vatten tillgängligt och att du har gott om handdukar.

 

Det finns inte ett enda bästa sätt att hantera situationen, men här är några alternativ för vad du kan välja.

Om du är osäker på vad du ska göra kan du be en familjemedlem, vän eller arbetskamrat om råd. Även om det är viktigt att få många råd från personer som vet vad de pratar om, är det också viktigt att komma ihåg att alla inte har erfarenhet av döden. Om du bor ensam kan du alltid försöka nå ut till en familjemedlem eller vän som du inte har pratat med på länge. Du kanske blir förvånad över hur mycket de bryr sig om dig. Du kan också försöka sträcka ut handen till dem som finns runt omkring dig i nätgemenskaper. Många grupper på nätet är utformade för att hjälpa människor att hantera döden. Du kan också försöka nå ut till organisationer som arbetar för att förebygga dödsrelaterade problem, till exempel Amerikanska Röda Korset.

 

Slutsats

En älskad persons död är utan tvekan en av de svåraste saker som kan hända dig. När det händer kommer det att finnas många känslor av sorg och sorg, och det finns förmodligen en hel del saker som du inte vet vad du ska göra. Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns ett enda bästa sätt att hantera situationen. Det finns vissa åtgärder som du bör vidta även om du bor i samma lägenhet och vissa personer som du kan nå ut till för att få råd även om du bor ensam.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *